LÉTO  S  FÉNIXEM   (Malá Fatra 2013) :



I na rok 2013 pro Vás připravujeme akci "Léto s Fénixem", poprvé se s námi budete moci podívat za hranice naší vlasti, k našim sousedům na Slovensko. Na základě Vašeho hlasovaní zvítězila oblast v západní části Slovenska - Malá Fatra. V oblasti budou mít možnost více zdatní zdolávat vrcholy s nadmořskou výškou přes 1700 m, na méně zdatné ale také čeká velice zajímavý program s pěknými trasami - například v údolí Váhu, v okolí Rájeckých Teplic nebo v oblasti Terchové.

Ubytování bude opět na lůžku, v chatkách autokempu poblíž Žiliny, do které se dostanete z Prahy vlakem za necelých 5 hodin. V roce 2013 bude akce o 1 den delší, konat se bude v termínu od 20.7. do 28.7. Cena 8-denního pobytu, včetně rekreačních poplatků, spolu s administrativou, záznamníkem, odznakem a dalšími materiály činí 1920 Kč při výběru chatky s palandami nebo 2420 při výběru bungalovu se dvěmi oddělenými ložnicemi. Ubytování je možné i ve vlastních stanech, které Vám zajistíme po předchozí vzájemné dohodě. Pokud se pak budete chtít zúčastnit turistického pochodování, zaplatíte jen účastnický poplatek bez ubytování (250 Kč).

Myslím, že v roce 2012 se nám akce vydařila, jak po stránce turistické, tak i společenské. Velký ohlas sklidilo opékání u ohně, hra na kytaru či čepování piva. Taktéž počasí až na několik menších letních bouřek přálo. V roce 2013 budeme nadále pokračovat ve zkvalitňování všech služeb, abyste byli maximálně spokojeni. Zavěrem bych rád zdůraznil, že tato akce je opravdu určena pro všechny bez rozdílu věku, pro rodiny s dětmi (v r. 2011 se účastnila rodina s 2,5-letým chlapcem), jednotlivce, kteří rozhodně nemusí být členy KČT ani jiné organizace. Naši akci berte spíše jako letní setkání kamarádů a přátel přírody a turistiky než akci povinných túr a hltání kilometrů. Pokud nemáte s kým vyrazit a chcete poznat nové lidi, neváhejte se přidat.

Bližší informace Vám rád sdělím.
                                                                                                                                                                           Ing. Martin Marek