LÉTO  S  FÉNIXEM   (Krušné hory 2016) :


V roce 2016 se poprvé během našeho putování podíváme až k samotné západní hranici, na Karlovarsko a do Krušných hor. Krušné hory, Karlovarsko, Poohří, Slavkovský les, to všechno jsou oblasti, které nadchnou svojí krásou. Nejvyšší hora Klínovec, karlovarské či jáchymovské lázně, údolí Ohře se Svatošskými skalami, ale také významné památky jako hrad Loket nebo zámek Ostrov, prostě každý nalezne to, co hledá. Region je rájem všech turistů a cyklistů, což dokládá hustá síť značených turistických a cyklistických stezek. Správním a turist. centrem jsou Karlovy Vary s 50 tisíci obyvateli. Je to nejnavštěvovanější lázeňské město v Česku s celou řadou kolonád, léčebných pavilonů, spoustou vyhlídek a hist. památek. Čím jsou Karlovy Vary ovšem jedinečné, tak to jsou především horké prameny, nejznámější je bezpochyby Vřídlo se 72°C. Samotné Krušné hory byly v minulosti neprávem opomíjené a těžce zkoušené. V novém tisíciletí si konečně získávají své zasloužené místo mezi ostatními horskými masivy. Už dávno neplatí, že by krušnohorské lesy byly více znečištěné a poničené než v ostatních oblastech. Právě naopak. Zdejší příroda vás okouzlí neuvěřitelně živými barvami, které se neustále mění spolu s ročním obdobím.

Možnost ubytování bude dvojího typu, buď ve 3 až 5-ti lůžkových pokojích klasické horské chaty nebo druhé, v rekonstruované chatě s lepšším zázemím, ovššem i vyšší cenou. Obě chaty se nachází nad městem Jáchymov, v osadě Mariánská a jsou od sebe vzdáleny cca 300 metrů. Pokud budete mít zájem o stravu, je možné ji domluvit v centrální restauraci pro všechny objekty. Cena týdenního pobytu, včetně rekreačních poplatků, spolu s administrativou, záznamníkem, odznakem a dalšími záležitostmi činí 2190 Kč při výběru ubytování v první chatě, 2890 Kč při výběru ubytování ve druhé chatě. Vzhledem k objednávání pokojů v chatách prosíme o včasné přihlášení a zaplacení pobytu, uzávěrka je do 15.dubna 2016.

V loňském roce se putování konalo ve Vranově nad Dyjí a jeho okolí. Jediným problémem tohoto ročníku bylo počasí, které turistice moc nepřálo, celou republiku v tuto dobu sužovala rekordní vedra. Nikomu se naštěstí nic nestalo a tak jsme si o to více užili Vranovské přehrady a místních sklípků. Nadále má příznivé ohlasy společné opékání u ohně či posezení u točeného piva. I v roce 2016 se tak budeme co nejvíce snažit, abyste byli maximálně spokojeni.
Zavěrem bych rád zdůraznil, že tato akce je určena pro všechny bez rozdílu věku, pro rodiny s dětmi, jednotlivce, kteří rozhodně nemusí být členy KČT ani jiné organizace. Naši akci berte spíše jako letní setkání kamarádů a přátel přírody a turistiky než akci povinných túr a hltání kilometrů. Pokud nemáte s kým vyrazit a chcete poznat nové lidi, neváhejte se přidat.

Bližší informace Vám rád sdělím.
                                                                                                                                                                           Ing. Martin Marek