LÉTO  S  FÉNIXEM   (Podyjí 2015) :



V roce 2015 se opět po dvou ročnících vracíme na Moravu, tentokráte na Znojemsko, do Podyjí. Jedná se o region, který Vás nadchne svojí krásou a kde každý najde to, co hledá. Je to ráj všech turistů, cyklistů, milovníků vína i vyznavačů historie. Slunné a úrodné nížiny, ovocné sady a proslulé vinohrady střídá malebná pahorkatina a hluboká údolí několika řek. Tou nejslavnější je Dyje, kterou střeží několik mohutných hradů a romant. zámků na obou stranách hranice. Kolem jejího hranič. toku s četnými meandry se také rozkládá nejmenší nár. park ČR se skalnatými i zalesněnými svahy, vřesovišti, unikátními lesostepmi a hustou sítí značených turist. cest a cyklostezek. Centrem regionu je hist. město Znojmo, 2. nejv. město Jihomoravského kraje a zároveň středisko vyhlášené vinař. oblasti. Vranovsko, kde budeme ubytováni, je pak označováno jako "Moravský Jadran". Milovníci vodních sportů jistě neodolají Vranovské přehradě, po níž také jezdí i výletní lodě. Ostatní mohou zavítat do barok. zámku Vranov či got. hradu Bítov.

Ubytováni budeme v jednoduchých bungalovech nedaleko centra Vranova, pod hrází Vranovské přehrady. K dispozici bude bazén s dětským brouzdalištěm, prostory pro stolní tenis, ohniště, možnost grilování. Cena týdenního pobytu, včetně rekreačních poplatků, spolu s administrativou, záznamníkem, odznakem a dalšími záležitostmi činí 2070 Kč při výběru ubytování v bungalovu. Ubytování je možné také mimo náš areál nebo ve vlastních stanech. V tomto případě je potřeba se předem ozvat. Pokud se pak budete chtít zúčastnit turistického pochodování, zaplatíte jen účastnický poplatek bez ubytování (300 Kč).

V loňském roce jsme byli ubytováni v autokempu Babylon u Domažlic, putování i počasí se vydařilo. Menším problémem byl jen jeden pád z kola, ale vše naštěstí dobře dopadlo a tak se můžeme těšit co nám přinese letošní ročník. Nadále má příznivé ohlasy společné opékání u ohně či posezení u točeného piva. I v roce 2015 se tak budeme co nejvíce snažit, abyste byli maximálně spokojeni. Zavěrem bych rád zdůraznil, že tato akce je určena pro všechny bez rozdílu věku, pro rodiny s dětmi, jednotlivce, kteří rozhodně nemusí být členy KČT ani jiné organizace. Naši akci berte spíše jako letní setkání kamarádů a přátel přírody a turistiky než akci povinných túr a hltání kilometrů. Pokud nemáte s kým vyrazit a chcete poznat nové lidi, neváhejte se přidat.

Bližší informace Vám rád sdělím.
                                                                                                                                                                           Ing. Martin Marek