LÉTO  S  FÉNIXEM   (Český les 2014) :



V roce 2014 se po náročném ročníku ve slovenské Malé Fatře opět vracíme do České republiky, konkrétně se podíváme do Českého lesa. Tato oblast na jihozápadě Čech patří i po otevření hraničního pásma v 90. letech k méně navštěvovaným a neprávem opomíjeným lokalitám, najdete zde tak nedotčenou přírodu, která Vás hned na první pohled okouzlí, navíc zde byl oficiálním měřením prokázán nejčistší vzduch ve střední Evropě. Nejvyšším vrcholem pohoří je Čerchov (1042 m). Kromě přírody při obou stranách hranice zde můžete také objevovat velmi zajímavou historii zdejšího kraje, Chodsko je poslední oblastí Čech, kde jsou dosud živé lidové obyčeje, nářečí i kroje. Kromě svébytného folklóru je region známý výrobou dud, tradiční keramikou a chodskými koláči, rázovité Chodsko též ovlivnilo tvorbu mnoha českých spisovatelů.

Ubytování bude opět na lůžku, v jednoduchých chatkách autokempu Babylon poblíž centra Chodska - Domažlic. Cena týdenního pobytu, včetně rekreačních poplatků, spolu s administrativou, záznamníkem, odznakem a dalšími záležitostmi činí 1630 Kč při výběru ubytování v chatce (všechny chatky bez paland). Ubytování je možné i ve vlastních stanech, které Vám zajistíme po předchozí vzájemné dohodě. Pokud se pak budete chtít zúčastnit turistického pochodování, zaplatíte jen účastnický poplatek bez ubytování (350 Kč).

V loňském roce jsme měli historicky nejvyšší účast, počasí se také vydařilo, škoda jen, že byla akce ovlivněna několika zdravotními komplikacemi účastníků, kteří přecenili své síly v náročném horském terénu, vše ale dobře dopadlo. Velký ohlas si získaly večerní ohně s hrou na kytaru či posezení u piva v místní hospůdce. I v roce 2014 se budeme co nejvíce snažit, abyste byli maximálně spokojeni. Zavěrem bych rád zdůraznil, že tato akce je určena pro všechny bez rozdílu věku, pro rodiny s dětmi, jednotlivce, kteří rozhodně nemusí být členy KČT ani jiné organizace. Naši akci berte spíše jako letní setkání kamarádů a přátel přírody a turistiky než akci povinných túr a hltání kilometrů. Pokud nemáte s kým vyrazit a chcete poznat nové lidi, neváhejte se přidat.

Bližší informace Vám rád sdělím.
                                                                                                                                                                           Ing. Martin Marek