Štěpánský pochod za jesličkami do Vranova :

Přijměte pozvání k této tradiční akci odboru KČT Fénix Brno - Medlánky, která je zároveň naší poslední turistickou akcí letošní turistické sezóny. Je určena všem, kteří si chtějí zpříjemnit 2. svátek vánoční výletem do přírody a mají již dost "pohody" u televizních přijímačů.

Start:

Společenské centrum Sýpka v Medlánkách ( 9:00 - 12:00 hod)

Trasy:

Letos jsou pro Vás připraveny kromě tradičních tras i 2 nové trasy pro rodiče s kočárky.
  • trasa 15 km:   Medlánky, Řečkovice, Mokrá Hora, Mokrohorské rybníčky, Lelekovice, Lelkovadlo, Vranov u Brna (zpět MHD)
  • trasa 6 km:   Medlánky - busem Lelekovice, Lelkovadlo, Vranov u Brna (zpět MHD)
Na odpočívadle Lelkovadlo živá kontrola s občerstvením, k dispozici teplý čaj, pro starší 18-ti let možnost zakoupit si rum či griotku.

Při prezentaci obdrží každý účastník podrobný popis trasy s mapkou výletu.
Všechny trasy jsou vedeny po značených turistických cestách (Mapa 1:50000 č.85 - Svratecko a č.86 - Moravský kras).

Startovné:

  • dospělí   30 Kč (děti do 15 let zdarma)

Odměny:

pamětní list pochodu, ocenění IVV, stylová razítka, zážitky z procházky zimní přírodou, setkání s přáteli u zakončení turistické sezóny roku 2013

Kontroly a občerstvení:

Časový harmonogram pochodu zaleží plně na Vás, do cíle se již nevracíte, vše potřebné obdržíte na startu akce. Občerstvení - na startu cukroví z domova, dále na kontrole u Lelkovadla a v neposlední řadě v otevřených hospůdkách na trase (hospoda U Baumanů v České, Hotel Babí lom v Lelekovicích, hospůdka Pod kostelem ve Vranově, restaurace v Útěchově, hospoda Na ranči u Ořešína a další).
Upozorňujeme, že pořadatelé nezajišťují předčasné otevření hospod, vše záleží na otevírací době a majiteli.

Doprava na start:

Od hlavního nádraží ČD tramvají č.1 na konečnou Řečkovice, dále ulicí Medláneckou, Kytnerovou a za restaurací Na Kytnerce vpravo do dvora. Od nádraží v Králově Poli autobusem č.41 do Medlánek.

Turistické vizitky:

Na startu budete mít možnost si zakoupit turistické vizitky pochodu do Vašeho turistického deníku.

Dovolte mi tímto, abych Vám všem za odbor KČT Fénix popřál pěkné Vánoce, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v novém roce 2014.

Ing. Martin Marek (administrátor)