LÉTO  S  FÉNIXEM   (Moravskoslezské Beskydy 2012) :



V roce 2012 se s námi opět můžete vydat po krásách naší vlasti. Na základě Vašeho hlasovaní pro Vás připravujeme k návštěvě oblast v severových. části naší republiky - Moravskoslezské Beskydy, oblast s charakteristickým horským terénem na obou stranách česko-slovenské hranice, s nejvyšším vrcholem Lysá hora, ale také s řadou hlubokých údolí s vodními díly a spoustou kulturních a technických památek.

Ubytování bude opět na lůžku, v chatičkách poblíž Ostravice. V roce 2012 se akce bude konat v týdnu od 28.7. do 4.8. Cena týdenního pobytu, včetně rekreačního poplatku obci, spolu s administrativou, záznamníkem, odznakem a dalšími materiály činí 1580 Kč s tím, že pokud by došlo k dramatickému zdražení ze strany poskytovatele ubytování z důvodu růstu DPH od r. 2012, doplatek se vybere na startu. Podle posledních zpráv bychom měli s danou částkou bez problémů vyjít. Je dokonce možné, že Ti z Vás, kteří budou mít v roce 2012 platnou kartu EUROBEDS, dostanou slevu z ubytování. Bude upřesněno v roce 2012, vráceno pak na základě předložení karty až na startu akce. Ubytování je možné i ve vlastních stanech, které Vám zajistíme po předchozí vzájemné dohodě. Pokud se pak budete chtít zúčastnit turistického pochodování, zaplatíte jen účastnický poplatek bez ubytování (250 Kč).

Myslím, že v roce 2011 se nám podařilo zlepšit i organizaci společný chvil v kempu (opékání u ohně, hra na kytaru, čepování piva).
V roce 2012 chceme kromě tradičních tras turistických důkladněji připravit i trasy cyklistické, doposud trošku opomíjené.

Zavěrem bych rád zdůraznil, že tato akce je opravdu určena pro všechny bez rozdílu věku, pro rodiny s dětmi (v r. 2011 se účastnila rodina s 2,5-letým chlapcem) i jednotlivce, kteří mohou, ale rozhodně také nemusí být členy KČT ani jiné organizace. Naši akci berte spíše jako letní setkání kamarádů
a přátel přírody a turistiky, než akci povinných túr a hltání kilometrů. Pokud nemáte s kým vyrazit a chcete poznat nové lidi, neváhejte se přidat.

Bližší informace Vám rád sdělím.
                                                                                                                                                                           Ing. Martin Marek