LÉTO  S  FÉNIXEM   (Broumovský výběžek 2011) :



V roce 2011 se s námi opět můžete vydat po krásách naší vlasti. Na základě Vašeho hlasovaní pro Vás společně s kolegy připravujeme k návštěvě oblast v severovýchodní části náchodského okresu - Broumovský výběžek. Oblast je ze tří světových stran ohraničena státní hranicí s Polskou republikou a je prakticky shodná s CHKO Broumovsko. K významným centrům oblasti patří Broumov s městskou památkovou zónou, dále pak Meziměstí, Teplice a Police nad Metují, Adršpach, Stárkov či Jiráskův Hronov. Kromě historických a kulturních památek je lokalita proslulá především díky pískovcovým sklaním městům, mezi které patří Teplicko-adršpašské skály, Ostaš, Broumovské stěny či sousední polský národní park Gór Stołowych s nejvyšším vrcholem Hejšovina (Wiełki Szczełiniec). Za shlédnutí jistě stojí i méně známé Javoří a Jestřebí hory a polské příhraniční hory Valbřišské a Soví.

Ubytování bude opět na lůžku, v chatičkách poblíž Teplic nad Metují. V roce 2011 se akce bude konat v týdnu od 23.7. do 30.7. Cena týdenního pobytu, včetně rekreačního poplatku obecnímu úřadu v Teplicích nad Metují, spolu s administrativou, záznamníkem, odznakem a dalšími materiály činí 1425 Kč s tím, že pokud by došlo k dramatickému zdražení ze strany poskytovaltele ubytování, doplatek se vybere na startu. Podle posledních zpráv bychom měli s danou částkou bez problémů vyjít. Ubytování je možné i ve vlastních stanech nebo karavanech. To ovšem nebudeme zajišťovat my, ale každý má možnost si objednat a zaplatit sám. Pokud se pak budete chtít zúčastnit turistického pochodování, zaplatíte nám účastnický poplatek bez ubytování (250 Kč).

Jak již mnozí z Vás vědí, v roce 2011 se již nebudu podílet na přípravě akce "DEP Českou republikou", která mi každoročně zabírala přes tři měsíce času. Tento čas tak budu moci plnohodnotně věnovat přípravě akce "Léto v Broumovském výběžku". Rozhodl jsem se, že spolu s kamarádem Radkem Pajchlem pro Vás v roce 2011 kromě tradičních tras turistických důkladněji připravíme i trasy cyklistické, které byly doposud trošku opomíjené. Mimo to se chceme pokusit i o zlepšení organizace společných chvil v kempu.

Zavěrem bych zde rád zdůraznil, že tato akce je opravdu určena pro všechny bez rozdílu věku, pro rodiny s dětmi i jednotlivce, kteří mohou, ale rozhodně také nemusí být členy KČT ani jiné organizace. Naši akci berte spíše jako letní setkání kamarádů a přátel přírody a turistiky, než akci povinných túr a hltání kilometrů. Pokud nemáte s kým vyrazit a chcete poznat nové lidi, neváhejte se přidat.
Bližší informace Vám rád sdělím.
                                                                                                                                                                           Ing. Martin Marek