Vážení přátelé turistiky!
Moravský odbor Klubu českých turistů FÉNIX Brno - Medlánky
Vás zve na

 

týdenní autobusový zájezd do Jánošíkova kraje, oblasti Terchové a Malé Fatry

Zájezd se bude konat ve dnech 13. 8. 2006 - 20. 8. 2006

  1. den. Neděle.Odjezd z Brna, návštěva sídelního hradu Matúša Čáka Trenčianského svobodného pána Váhu a Tater v Trenčíně. Ubytování v ZŠ Terchová, přivítání místostarostou Terchovej. Zájemci se mohou seznámit i místními hospůdkami.
  2. den. Pondělí.Seznámení s okolím Terchovej. Na rozchození po naučné stezce Jánošíkovým chotárem s výstupem na Kyčerku 900m.n.m. cca do 20 km. Návštěva Jánošíkova muzea v Terchovej
  3. den. Úterý. Autobusem do Vrátné doliny, lanovkou Snilovské sedlo, hřebenovka Chleb 1645 m.n.m., Poludňový grúň 1460 m.n.m., Stoh 1607 m.n.m., Velký Rozsutec 1609 m.n.m., Malý Rozsutec 1343 m.n.m., Janošíkové diery Horné, Nové, Dolné  Terchová cca do 20km.
  4. den. Středa. Autobusem termální koupaliště Rajecké Teplice , cestou zastávka na zřícenině hradu Lietava
  5. den. Čtvrtek. Autobusem Vrátná dolina, lanovkou Snilovské sedlo, hřebenovka Velký Kriváň 1708 m.n.m., Malý Kriváň 1607 m.n.m., Suchy 1488 m.n.m., Starý hrad, hrad Strečno. cca do 20 km. Zájemci budou odvezeni našim autobusem do nástupní stanice pro jízdu po Váhu na pltích. Autobus se vrátí na parkoviště pod hradem. Zájemci si mohou také prohlédnout hrad Strečno.
  6. den. Pátek. Autobusem Martin, lanovkou Martinské hole, Krížava 1475 m.n.m., Minčol 1363 m.n.m., Malofatranské muzeum, termální koupaliště Stráňavy proto plavky sebou.
  7. den. Sobota. Autobusem Bytča zámek, Súľovské skály, Hričovská skalní jehla, Suľovské skalní město. Okružní naučný chodník v délce 7,5km s možností odbočení k dalším zajímavým útvarům
  8. den. Neděle. Odjezd z Terchovej cestou v případě zájmu návštěva zříceniny Považského hradu, zdržení asi 1 hodina,příjezd do Brna v odpoledních hodinách.

UPOZORNĚNÍ!

Upozorňujeme účastníky zájezdu, že pořadí jednotlivých dní, nebo navržený program se může změnit v závislosti na aktuálním počasí. Zde rozhoduje vedoucí zájezdu, který je zodpovědný za Vaši bezpečnost. Mimo navržený program jsou připravené i další varianty v případě zhoršeného počasí.V případě, že Vám navržený denní program nebude vyhovovat, můžete si po poradě a nahlášení trasy vedoucímu zájezdu zvolit vlastní. V takovém případě přebíráte veškerou odpovědnost za sebe. I přes to, že trasy nejsou náročné doporučujeme prohlídku lékařem a dobrý zdravotní stav.

ORGANIZAČNÍ  POKYNY

ODJEZD: V neděli 13.8.2006 v 8. hod od obchodního domu Tesko u  hlavního nádraží ČD.
PŘÍJEZD: V neděli 20.8.2006  v odpoledních hodinách.
UBYTOVÁNÍ: Tělocvična ZŠ Terchová  na karimatkách ve vlastních spacích pytlích. K dispozici jsou sociální zařízení a sprchy s teplou vodou.
STRAVOVÁNÍ: Z vlastních zdrojů, nebo v místních pohostinstvích dle doporučení. V místě je obchod, je možno si nakoupit i zde, dle vlastního uvážení. V místě ubytování budou ráno a večer k dispozici várné nádoby s horkou vodou, neberte si proto vlastní rychlovarné konvice. V případě zájmu Vám ráno uvaříme kávu nebo čaj.
POJIŠTĚNÍ: V ceně je základní pojištění. Doporučujeme pojištění na cesty, které si musí uzavřít každý sám. I když túry jsou vedeny po značených turistických cestách, v horách musíte počítat s jistou dávkou nebezpečí a rizika. Zejména pokud si budete chtít udělat případně vlastní trasu. Každý zásah horské služby by se Vám prodražil.
KULTURA , VSTUPY,  LANOVKY, PŘESUNY, ZAVAZADLA: Všechny přesuny autobusem jsou v ceně zájezdu. Zavazadla,doporučujeme kufry,v autobuse jsou skladnější a v tělocvičně přehlednější. Všechny vstupy do muzeí, hradů, lanovky, termálů, pltě si hradí každý sám. V průběhu zájezdu bude společenský večer, grilování u bečičky piva. Kdo hraje na něco jiného než na nervy, vezměte nástroj sebou. Vítány jsou harmoniky, kytary a banja, piáno a varhany jsou nevhodné.
CENA:  2500 Kč. V ceně je základní pojištění, přeprava autobusem po celou dobu zájezdu, ubytování a bečička piva. Platbu můžete provést složenkou na adresu odboru: KČT Fénix Brno-Medlánky ing. Petr Vachút Ostružinová 5 621 00 Brno 21, nebo převodem na účet 1344924359/0800 Čs a.s. Kounicova 4, Brno 
STORNO: V případě nenaplnění zájezdu do 30.6. 2006, vrací KČT Fénix plnou částku na Vaši adresu a písemně Vás o tom uvědomí. V případě neúčasti vrací KČT Fénix peníze za těchto podmínek:

  1. do 30.6. v plné výši
  2. do 10.8. snížený o 100 Kč
  3. od 10.8 se nevrací, je vhodné vyslat náhradníka

PŘIHLÁŠKY  A  INFORMACE: ing. Petr Vachút, Ostružinová 5, 621 00   Brno 21, vedoucí zájezdu. Tel. 777031958, nebo 777003199 nebo www.kctfenix.wz.cz
Před zasláním přihlášky a platby si ověřte, zda jsou ještě volná místa. V případě, že Vám to vedoucí potvrdí, zašlete neprodleně přihlášku i peníze a jste zařazeni. Žádné další informační pokyny o zařazení nebudou již zasílány. Platí vše co je zde uvedeno. V přihlášce uveďte svoji adresu a jméno, zašlete na korespondenčním lístku nebo e-mailem na adresu kct.fenix@centrum.cz