OKČT FÉNIX BRNO - MEDLÁNKY
POŘÁDÁ JARNÍ MEDLÁNECKÝ POCHOD
dne 16. 4. 2005


Popis tras:
5 km Medlánecká naučná stezka
10 km V Perglu, Velká Baba,Ve žlíbku, Medlánecké kopce, trasa vede po IVV trase Medlánecká naučná stezka, při zakoupení záznamníku je zde možno získat k IVV razítku pochodu i IVV razítko stezky.
13 km Komín, Bystrc ZOO, Ve žlíbku
15 km Soběšice, Rakovec, Mokrá Hora
21 km Soběšice, naučná stezka lesnická, Rakovec, Mokrá Hora
23 km Komín, Bystrc, Rozdrojovice, Trnůvka, Jinačovice, Velká Baba
25 km Komín, Bystrc ZOO, Helenčina studánka, hrad Veveří, Veverská Bítýška Jarošův mlýn, zde účastník obdrží pamětní list, domů autobusem.
28 km Soběšice, Ořešín, Babí lom, Lelekovice Mokrá Hora
40 km Komín, Bystrc, Helenčina studánka, hrad Veveří, Veverská Bítýška, Trnůvka, Velká Baba
50 km Komín, Bystrc, Helenčina studánka, hrad Veveří, Veverská Bítýška, Holasice, Šárka, Veverská Bítýška, Trnůvka, Velká Baba
Start a prezentace: společenské centrum Sýpka Medlánky Kytnerova 1
pátek 18 - 22, sobota 6 - 10 hod.
Ubytování: z pátku na sobotu, ze soboty na neděli společenské centrum Sýpka 40 Kč osoba a noc. V neděli je nutno opustit Sýpku do 8 hod.
Stravování: V omezené míře na Sýpce, jinak v místních pohostinstvích.
Startovné: jednotné 30 Kč, v cíli pro každého malé občerstvení ( polévka, nebo chléb s cibulí )
Odměna: pamětní list pochodu, malý suvenýr, trasy 40 a 50 km malé občerstvení na trase.(Jarošův mlýn Veverská Bítýška)
Kontaktní adresa: ing. Petr Vachút, Ostružinová 5, Brno 21, 621 00, tel. 541226041, mob. 777 003199 , email. kct.fenix@centrum.cz
Doprava na start: od hlavního nádraží ČD tramvaj č. 1 konečná Řečkovice, dále ulicí Medláneckou a Kytnerovou cca 800 metrů.
Vážení turističtí přátelé a příznivci moravského odboru KČT Fénix Brno Medlánky a také příznivci turistických pochodů. Již po sedmé si Vás dovolujeme pozvat na Jarní medlánecký pochod. Co je zde nového a co Vás zde čeká. Po loňském roce, kdy jsme zvládli velmi těžký úkol a to pochod Za posledním puchýřem, jsme si řekli, že své akce budeme trochu inovovat. První změnou, které jste si jistě všimli je, že pochod již není velikonoční, a neskáče již z velikonocemi. Našli jsme pro něj místo v půli dubna a nazvali JARNÍ. Protože nám z puchýře zůstalo hodně popisů tras, budeme je s malými úpravami používat. Nezlobte se na nás proto, šetříme naše lesy, ale i peníze, neboť to hodně stálo. Díky tomu, se budeme snažit Vám nabídnout občerstvení na trase (kontrola Jarošův mlýn), a teplá polévka v cíli. Další překvapení, a suvenýr se nevylučují.
Vážení přátelé, od letošního roku jsme se rozhodli, že zvýšíme nabídku tras a některé z nich obohatíme o kulturní zajímavosti a dle možností je přizpůsobíme tak, aby byly dostupné i pro méně zdatné, či začínající turisty, nebo rodiny s dětmi. Takovou zajímavostí na letošní trase, kterou jsme vybrali je nepochybně JAROŠŮV MLÝN ve Veverské Bítýšce. Málokdo z Vás ví, kolik práce dá, než se mouka v podobě jak ji znáte dostane k Vám. Kolikrát je potřeba zrno i mouku prohnat mlýnskými kameny, než dostanete tu správnou. O tom všem, Vám zasvěceně povypráví "PAN OTEC",jak se dříve říkalo na Jarošově mlýně, kde se mlelo ještě do roku 2002. Je zde možno nakoupit turistickou známku, pohlednice i speciální bylinné čaje. Průchozí trasy 40, 50 km i trasa 25 km, která zde končí, tu obdrží občerstvení.Cestou můžete, navštívit hrad Veveří a brněnskou ZOO. Zpět je možno jet autobusem do Kuřimi nebo Bystrce, jejichž nabídka bude v propozicích zveřejněna, nebo dokončit procházku,dojít k přístavišti a zpestřit si výlet jízdou parníkem.